Oplev Sønderjysk Kagefestival 2024 i Tønder – Det sker lørdag den 20. april

Efter 4 år i træk er det nærmest blevet en tradition for mange, når det sønderjyske kaffebord igen skal fejres ved ”Sønderjysk Kagefestival” den 20. april 2024 fra kl. 11.00 – 15.00 midt i hjertet af Tønder.

Deltagende gæster kan glæde sig til at dykke ned i de 21 forskellige kager, småkager og lagkager – som vi kender det fra et traditionelt sønderjysk kaffebord og fordelt ud på 7 kageboder på gågaden, og de kan også se frem til at hilse på vaskeægte kageeksperter – kendt fra det populære bageprogram på DR – når vi igen kan byde velkommen til Markus Grigo, som årets vært for ”DM i Lagkage”, samt Mette Blomsterberg der sammen med resten af dommerpanelet skal kåre årets vinder.

Der er ingen tvivl om at sønderjyderne godt kan lide kage og at de er stolte af deres traditioner. Det sønderjyske kaffebord opstod omkring 1864 og har historisk set haft stor betydning for sønderjyderne. Den unikke historie har også fanget opmærksomheden i udlandet, hvor Sønderjysk Kagefestival tidligere har haft besøg af britiske BBC, tyske NDR og sidste år var der endda en deltager fra Japan med i kagekonkurrencen. 

DM i Lagkage

Alle med en sød tand får mulighed for at spise sig igennem Danmarks måske største kaffebord i Tønder midtby, mens der fra 12.30 – 13.30 afholdes ”Danmarksmesterskaberne i lagkage” endda med et royalt twist i forbindelse med tronskiftet i år.

Markus Grigo der i dag er dommer på de populære bageprogrammer på DR, tager i stedet værtsrollen på sig igen til Sønderjysk Kagefestival, som han også mestrede til perfektion i 2022. Han vil tage tilskuerne i hånden fra start til slut, mens dommerne smager sig igennem de deltagende lagkager.

I konkurrencen dyster både de mere erfarende bagere sammen med lokale borgere om titlen som ”Danmarks bedste Lagekage-amatørbager”. Dommerpanelet består i år blandt andet af borgmester i Tønder Kommune, Jørgen Popp Petersen, Mette Blomsterberg – kendt fra DR, bagermester Iver Hansen der efterhånden er et kendt ansigt i dommerpanelet, Adam Malmø – køkkenchef på Schackenborg Slotskro og Anne Marie Ludvigsen fra Museum Sønderjylland.

Arkivfoto - Der er rigtig stor interesse for kager og sønderjysk kaffebord - både nord og syd for den dansk/tyske grænse. Sønderjysk Kagefestival Tønder blev igen i år en succes. Fotos: Erik Egvad Petersen - www.sydnyt.dk
Arkivfoto – Der er rigtig stor interesse for kager og sønderjysk kaffebord – både nord og syd for den dansk/tyske grænse. Sønderjysk Kagefestival. Fotos: Erik Egvad Petersen – www.sydnyt.dk

Mød Mette Blomsterberg

Fra kl. 14.00 – 15.00 vil der være mulighed for at møde Mette Blomsterberg hos ”Hans Iversen & Søn” til et meet & greet, bogsignering og mulighed for at købe hendes bagartikler i butikken.

Praktisk:

Festivalen finder sted i Tønder midtby på gågaden og løber af stablen lørdag den 20. april fra kl. 11.00 – 15.00. I alt 7 kagestationer med 21 forskellige kager, småkager og lagkager fordelt ud blandt boder i gågaden.

Der vil være oplæg om historien bag det sønderjyske kaffebord, musik og underholdning fra 11.00-15.00, konkurrencer, smagsprøver og kunsthåndværksmarked hos ”Vores Marsk” samt mulighed for at smage og købe ”Danmarks Bedste Romkugle”.

DM i Lagkage: foregår fra klokken 12.30 – 13.30 på scenen ved Skibbroen i Tønder.

Billetter købes hos Turistbureauet på Torvet i Tønder. Der sælges kun ganske få billetter på dagen.

Se mere om Danmarks sødeste festival, gå ind på: www.sønderjysk-kagefestival.dk

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *