Tønder holder længe åbent på den tyske Genforeningsdag

Tønder holder længe åbent på den tyske Genforeningsdag

Lørdag den 3. oktober holder butikkerne i Tønder åbent fra kl. 10.00 – 16.00 og søndag den 4. oktober er butikkerne åbne fra kl. 11.00 til 16.00. 

Det melder Tønder Handelsstandsforening ud i en pressemeddelelse.

– Traditionelt har vore tyske naboer stor betydning for handelslivet i Tønder og hele Tønder Kommune, fortæller Anders Jacobsen, der er formand for Tønder Handelsstandsforening.
De mange specialbutikker, restauranterne og cafeerne samt den hyggelige gågade er med til at gøre Tønder til et særdeles attraktivt besøgsmål for rigtig mange turister og endagsgæster.
I forbindelse med corona-udfordringen har mange været afskåret fra at “kigge indenfor” i Tønder.
– Derfor har vi sammen med vore medlemmer i Tønder Handelsstandsforening besluttet, at byens butikker holder længere åbent på den tyske genforeningsdag, der er en officiel fridag i Tyskland, og vi holder søndagsåbent dagen efter, slutter Anders Jacobsen. 

Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og retningslinjer, der sikrer dig en god oplevelse, hvor tryghed og afstand bliver en naturlig del af din færden.

Vi spritter hænder og bruger mundbind hvor der er formålstjenligt og påbudt. 

Samtidig overholdes regeringens påbud til enhver tid. 

Tysklands genforening – Wiedervereinigung – er betegnelsen for Tysklands genforening efter den opdeling af landet som fandt sted efter Anden Verdenskrig. Tyskland blev opdelt i DDR – Den Tyske Demokratiske Republik og BRD – Forbundsrepublikken Tyskland. Genforeningen skete officielt den 3. oktober 1990 og bestod af en sammensmeltning af Østtyskland (DDR) i Vesttyskland (BRD). Den 3. oktober er derfor hvert år en officiel mindedag og dermed en fridag for tyskerne. Genforeningen startede med Berlinmurens fald i slutningen af 1989.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *