SE VIDEO – GakGak 2019 – Det var en kanon-fest med masser af røverier

04-08-2019 – GakGak-traditionen i Tønder nåede nærmest nye højder i går. Temaet for årets GakGak-fest var Cowboys og indianere. Og det levede festen fantastisk godt op til.

Masser af røverier

Dalton-brødrene var i Tønder til GakGak-festen og det kunne butiksindehaverne mærke noget så tydeligt. Nok aldrig i byens historie har der været så mange røverier som denne lørdag formiddag. Glaskunsten, Jefsens Boghandel, Møbelhuset 2, KongChristian, Tops, Like Anna, KIDZByC, Askepot & Valentino, og flere blev overfaldet af Dalton-brødrene og frarøvet slikskålen som minimum. Et enkelt sted var der også forsøg på at smutte afsted med datteren. Det lykkedes imidlertid ikke. Dalton-knægten havde undervurderet de solide Tønder-piger.


FDF Tønder, TM Tønder, Red Barnet, Garn By Jacobsen, Tønder Border Line Dance Club og flere var med til at gøre dagen ekstra festligt.
Musikken havde Torvets Klostercafeen og Torvets Pølser sørget for – endda lidt ekstra, så der var også musik i Kogade.
De dygtige dansere fra Tønder Border Line Dance Club trak rigtig mange nysgerrige ind på Kogade sidst på eftermiddagen.
Tønder Rotary trak også en masse mennesker til Vidåen ved Hostrups Hotel og Visemøllen. I forbindelse med GakGak afholdt Tønder Rotary deres Anderæs i den gode sags ånd. Igen med stor succes og udsolgt på alle hylder.

I butikkerne var medarbejderne udklædte med cowboyhatte og cowboytøj, eller, som hos eks. Imerco, i fangedragt. Hos Kino Bar blev der serveret af indianerpiger. Hos Jefsen Bog & Ide var det også indianerpigerne, der klarede mosten. Hos Victoria var bossen selv i cowboytøj. Hos Matas blev de skønne dufte klaret af indianerpigerne. Hos Klostercafeen var der en Lucky Luke med den flotteste hest Jolly Jumper, en rigtig bar-pige fra dengang der var saloons med klaver, og indianerpigerne håndterede kunderne. Torvets Pølser var en del af Dalton-brødrene og deltog både i butiksrøverierne og det Store Togrøveri. Tønder Sko havde også en ægte Dalton-mand på arbejde til GakGak.

Tønders eget bytog deltog også og måtte lægge skinner til flere røveriforsøg.


Sydbank, Danske Bank og Kreditbanken var også på gågaden for at vise flaget, og de stod klar med lykkehjul og konkurrencer.
Butikkerne havde, i dagens anledning, åbent fra kl. 10.00 – 18.00. Musikken på Torvet startede kl. 12.30 og varede til kl. 20.00. Musikken i Kogade varede fra kl. 12.30 – 16.00.
I den kommende uge trækkes der lod blandt de deltagende skoleklasser og børnehaver om de 5.000 kr. til festkassen/klassekassen/turkassen. Det offentliggøres på Facebook-siden.

Det er Tønder Handelsstandsforening og medlemmer, der står for GakGak og de andre events, der er med til at skabe liv i Tønder og gågaden.
Under arrangementet blev festlighederne opdateret live på Tønder Handelsstandsforenings Facebook-side (I alt 17 opslag) og det var der rigtig mange, der var glade for. Der blev opdateret med tekst, fotos og video hele dagen igennem.
Se eller gense dagen her Facebook.
Det er en god idè at følge Tønder Handelsstandsforenings Facebook-side idet den opdateres nærmest dagligt med arrangementer og meget mere omkring Tønder, handelslivet og hvad der sker.

Tønder er Danmarks Hyggeligste Handelsby.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *