Lørdag 25. april bliver Tønders første Køb Lokalt-dag

Efter et vellykket pilotforsøg er foreløbig 14 byer og kommuner nu klar til en national lancering af ’Sæt pris på din by – Køb Lokalt’-dagen. Den afvikles 25. april.

Tønder er også med på Køb Lokalt-dagen

Målet er at styrke danskernes bevidsthed om at handle lokalt for at fastholde levende og dynamiske byer. Danmark får sin første ’Sæt pris på din by – Køb Lokalt’-dag lørdag den 25. april. Ambitionen er, at Køb Lokalt-dagen bliver en tilbagevendende begivenhed hvert år, sidste lørdag i april. Tanken er også, at begivenheden vokser i omfang år for år.

Bag projektet står De Lokale Ugeaviser, BiDdanmark, MobilePay og reklamebureauet Marketsquare. Parterne testede konceptet oktober 2018 i fire pilotbyer. Det blev en stor succes med mange kunder i byernes butikker og underholdende og fælleskabsorienterede aktiviteter i bybilledet.

Den negative udvikling kan vendes

Baggrunden for Køb Lokalt-dagen er den kendte problemstilling med stigende butiksdød som følge af især urbanisering og øget onlinehandel.

Projektets tilgang er imidlertid, at man lokalt kan gøre meget selv for at vende kurven og skabe optimisme, vækst og udvikling.

Målet er, at rigtigt mange butiksmiljøer i Danmark afvikler en festdag 25. april og årene efter. Borgerne og den lokale detailhandel skal minde hinanden om, at et mangfoldigt og blomstrende butiksliv er den afgørende og helt centrale forudsætning for at bevare og styrke dynamiske lokale bysamfund,” siger Jens Thrane-Møller, direktør for Marketsquare. Tønder Handelsstandsforening har tilmeldt byen og efterfølgende tilmelder butikkerne sig også.
Desuden bidrager MobilePay som sponsor.

Tilmeldte byer og butikker til Køb Lokalt-dagen pynter by og butikker med plakater, klistermærker, balloner, flag, bannere m.m.

Tønder Handelsstandsforening: En hel række af nye tiltag for at sikre detailhandlen

Køb Lokalt-dagen er et enkelt tiltag ud af en hel række, der er søsat af Tønder Handelsstandsforening for at sikre detailhandlen, der er under pres i disse år.
BID-Tønder Midtby er et andet projekt, der allerede kører nu og har skabt nyt på gågaden og andre steder i Tønder. Der afholdes møde een gang om året med interesserede – bl.a butiksindehavere, erhvervsfolk, medarbejdere fra den kommunale administration, og borgere, der ganske enkelt er interesseret i at der sker noget mere i deres by. Det næste møde afholdes mandag den 24. februar kl. 18.00 hos KongChristian.
Citychef – Stephan Scheelke er netop blevet ansat som citychef og skal virke både i Tønder og i de andre center-byer i Tønder Kommune. Opgaven er også her at få enendu mere liv i handelslivet, nye butikker til byerne, og projekter, arrangementer, der for alvor får Tønder og Tønder Kommune på landkortet.
Nye tiltag på vej på aktivitetskalenderen – Selvom aktivitetskalenderen for Tønder Handelsstandsforenings medlemmer er blevet trykt, så kommer der løbende nye tiltag og arrangementer, der vil være med til at gøre Tønder til en endnu mere attraktiv by at shoppe i, og i det hele taget være med til at gøre byen og hele Tønder Kommune til et trækplaster for både turister, og dem, der overvejer at flytte til kommunen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *