Verdensbogugen fejres også i Tønder

25-04-2019 – UNESCO har udråbt den 23. april til Verdens Bogdag. Det markeres nu i hele Danmark med VERDENSBOGUGEN den 23.-27. april. Børn mellem 9 og 12 år kan – så længe lageret rækker – hente en gratis bog i Tønder hos Jefsen Bog & Ide på gågaden.

Verdensbogugen skal støtte den brede, nationale indsats for at få børn til at læse mere. Undersøgelser viser, at børn fra ni-årsalderen læser mindre end tidligere – ikke kun fordi de bruger mere tid på elektroniske medier, men også fordi de savner inspiration.
– I Jefsens Bog & Ide er vi altid klar med gode råd til børnene og deres forældre om læsning og med forslag til spændende bøger til aldersgruppe, siger Lena Jefsen.

Det er Boghandlerforeningen, som sammen med forfatteren Mette Finderup, illustratoren Christian Guldager, forlaget Alvilda, Clemenstrykkeriet – og med logistikvirksomheden DBK som hovedsponsor – står bag projektet.
– Vi vil sætte fokus på den viden og begejstring, som gode bøger giver. Læsning er ikke kun vigtig for børnenes sproglige udvikling og dannelse, men også for, hvordan de klarer sig i uddannelsessystemet. Derfor har vi besluttet at fokusere på børnene og markere Verdens Bogdag med aktiviteter og uddeling af gratis eksemplarer af bogen ”A.S.P.E. – Dæmonhuden” siger Bo Dybkær, direktør i Boghandlerforeningen.
30.000 eksemplarer af ”A.S.P.E. -Dæmonhuden” ligger klar til at blive foræret til Danmarks børn. Bogen er første bind i en spændende serie skrevet af den populære børnebogsforfatter Mette Finderup, illustreret af Cristian Guldager. ”A.S.P.E. – Dæmonhuden” er gratis i Verdensbogugen, forudsat at det er et barn, der henter den i Boghandelen. ”Dæmonhuden” og bind to, ”Krigerskæbne” kommer først til salg til efteråret og vil til den tid koste 199 kr.


Børn læser mindre
Der er god grund til at holde fast i papirbøgerne, viser forskning. I 2018 offentliggjorde forskere fra Universitet i Stavanger en stor, international analyse af, hvordan læsning på henholdsvis skærm og papir opfattes. Det entydige resultat var, at forståelsen er højere, hvis man læser en tekst på papir end på en skærm. En anden undersøgelse, ”Børns Læsning 2017” viser, at børn læser mindre, end de gjorde i 2010. I 2017 var der siden 2010 sket et fald i antallet af ”hyppige læsere” på 9% hos pigerne og 1% hos drengene.

Til og med lørdag den 27. april hos Jefsens Boghandel

– Vi har stadig bøger tilbage til børnene, lyder det fra Lena Jefsen. – De skal selv kigge ind og hente sig et gratis eksemplar så længe lager haves.


Frida Hansen, Esben Nørgaard, Philip Rostgaard Andersen og Sara Smajlovic fra Marieskolen sikrede sig hver et eksemplar af bogen hos Jefsen Bog & Ide. Privat foto
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail