Tønder i top 10 over Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner

25-06-2019 – Tønder Kommune går endnu engang frem i Dansk Byggeris måling af landets mest erhvervsvenlige kommuner

For fjerde år i træk forbedrer Tønder Kommune sin position som erhvervsvenlig kommune. Nu indtager Tønder Kommune med en samlet 9. plads en placering i top 10 over landets mest erhvervsvenlige kommuner. Det viser Dansk Byggeris seneste kommuneanalyse.

I analysen bliver samtlige 98 kommuner i landet målt på 23 forskellige forhold, som har betydning for erhvervslivets muligheder for at skabe vækst og udvikling. Alle forholdene har kommunerne selv indlfydelse på.  Det tæller blandt andet byggesagsbehandling, arbejdsmarked og uddannelse, erhvervsaffald, udbud samt skatter og afgifter.

–  Analysen er meget omfattende og grundig. Fælles for de 23 parametre er, at de hver for sig – og især samlet – fortæller, om vi som kommune er lykkes med at skabe optimale rammer for, at vores lokale erhvervsliv kan blomstre. Med den flotte 9. plads må vi konstatere, at vi langt hen af vejen er rigtig godt med. Det er vi stolte over, udtaler borgmester Henrik Frandsen i en pressemeddelelse.

Tæt samarbejde bag flot placering

Dansk Byggeri har lavet kommuneanalyser de seneste otte år. I 2016 kom Tønder Kommune ind på en 20. plads. Forrige år indtog Tønder Kommune en 15. plads, mens det i 2018 blev til en 13. plads. Dermed fortsætter Tønder kommune med at avancere.

Det modtages med glæde hos Tønder Kommunes formand for Teknik- og Miljøudvalget, Bo Jessen:

– Det flotte resultat dækker over et tæt samarbejde og en meget konstruktiv dialog med vores lokale håndværkere. Det er i fællesskab, at vi skaber rammen for vækst i Tønder Kommune.

– At vi efter flotte placeringer i både 2017 og 2018 endnu engang avancerer understreger blot, at vi i Tønder Kommune har et stærkt erhvervsliv med fokus på samarbejde og sammenhold, udtaler udvalgsformanden afslutningsvist.

Se rapporten her

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *