– Sammen er vi stærke

I år afholdes der Kniplings Festival i Tønder. Den officielle åbning sker i Tønder Sports- og Fritids Center fredag den 31. maj og festivalen fortsætter samme sted lørdag og søndag den 1. og 2. juni.

Kniplings Festivalen afholdes hvert tredje år i Tønder og der forventes ca. 3.000 besøgende fra Danmark og udlandet. Festivalen, der også er en salgsmesse, kræver meget af arrangørerne. Det er bestyrelsen og rigtig mange frivillige fra foreningen Kniplings Festival i Tønder, der står bag arrangementet.

Workshops, udflugter, overnatninger mm.

Kniplings Festivalens program består af salgsmessen, workshops, udflugter, foredrag og kurser. Alt sammen i kniplepindenes tegn. Det er et stort arbejde at få festivalen stablet på benene, og derfor henvendte kniplinge-foreningen sig til Tønder Erhvervsråd for at søge hjælp. Erhvervsrådet og kniplinge-foreningen inviterede flere af Tønder Kommunes foreninger/institutioner med til en workshop, der netop er blevet afholdt. Her blev udfordringerne gennemgået og de forskellige bød ind med løsningsforslag.


– Vi er rigtig glade for den positive modtagelse vi har fået hos Tønder Erhvervsråd og efterfølgende også af dem, der var med til workshoppen.


– Vi er rigtig glade for den positive modtagelse vi har fået hos Tønder Erhvervsråd og efterfølgende også af dem, der var med til workshoppen, fortæller formanden for foreningen Tønder Kniplingsfestival. Foto: Erik Egvad Petersen

– Vi føler vi er kommet i gode hænder, og er glade for det samarbejde, der er startet nu, lyder det fra formanden for foreningen Tønder Kniplingsfestival, Lene Holm Hansen.     

– Det her eksempel med kniplinge-festivalen i Tønder, hvor både Tønder Erhvervsråd, Turistforeningen, Tønder Kommune ved Kulturelt Forum og Tønder Handelsstandsforening går med ind, og giver en hjælpende hånd med den baggrund og viden hver enkelt kan byde ind med, er den helt rigtige vej, lyder det fra Anders Jacobsen, der er formand for Tønder Handelsstandsforening.
I forvejen har vi i erhvervsforeningerne et stærkt samarbejde gennem Vækstråd Tønder, og netop her i dette eksempel, samler vi indsatsen målrettet, og helt i Vækstrådets ånd.

– Vi bakker op om arrangementet

– Sammen er vi stærke, og et samarbejde på tværs af organisationerne, hvor alle trække i samme reb, vil være en af metoderne, der også fremover kan anvendes når det gælder om at få arrangementer til Tønder Kommune, og dermed gøre den til et sted på landkortet, man taler om.

Fra Tønder Handelsstandsforenings side bakker vi naturligvis op om dette arrangement, og i øvrigt også andre af slagsen. Vores medlemmer møder festivalgæsterne både når de søger overnatning, spisesteder og shoppingmuligheder.


– Og vi har et stærkt handelsliv i Tønder, der byder på nærmest alt det, festivalgæsterne har lyst til. I den forbindelse har vi lagt et af vore Open By Night-arrangementer på festivalens åbningsdag, så de møder en gågade og et handelsliv, der holder åbent til kl. 22.00 og dermed viser gæsterne, at vi godt ved, at de kommer og det er vi glade for, lyder det fra Anders Jacobsen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *