Publikumssucces: Historisk flyangreb blev opført i Soldaterskoven i Tønder – SE VIDEO

Det var nok det tætteste man kommer på en folkefest da det historiske angreb på Zeppelin-basen blev opført i Soldaterskoven ved Tønder. Området, der for 100 år siden var en del af Tyskland, blev brugt som base for tyske luftskibe, der angreb England under 1. Verdenskrig. I dag fortæller Zeppelin-museet, der ligger lige udenfor Soldaterskoven, luftskibsbasens og luftskibenes historie. Bygningen inde i skoven, er den eneste bygningsdel fra en luftskibsbase, der er tilbage. Iht. aftalerne efter verdenskrigen, skulle alle bygninger, der havde været en del af det tyske militær, fjernes. Det skete dog ikke med den hal, der havde rummet jagerflyene, der skulle sørge for luftsikkerheden omkring luftskibsbasen i Tønder.

 

Masser af publikum havde valgt denne steghede søndag for at opleve flyangrebet, der for 100 år siden, den 19. juli 1918 tidligt om morgenen satte Zeppelin-basen i brand og slukkede lyset for tyskernes nordligste luftskibsbase.
Samtidig var det næsten en slags generalprøve for det historiecenter ildsjælene fra Zeppelin- og Garnisonsmuseet i Tønder kæmper for.

– Vi har her en fantastisk mulighed for at få et vigtigt stykke historie og yderst spændende fortællinger fra 1. Verdenskrig frem i lyset, lød det fra byrådspolitikeren Jørgen Popp Petersen, fra talerstolen. – Fra at bygningen egentlig skulle have været revet ned i 2017 har Tønder Kommune nu dannet en styregruppe, der skal understøtte projekt Zeppelin Tønder. – Det her kan blive et førende nationalt fyrtårn for formidling af 1. Verdenskrig og Zeppelin-basen.

Angrebet, der søndag blev vist med et Tiger Moth-fly blev opført to gange hhv. kl. 11.00 og igen kl. 14.00.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *