Medlemsmøde: Lidt kongelig har man da lov at være

21-03-2019 – Tønder Handelsstandsforening havde valgt lidt andre rammer end tidligere, da medlemsmødet blev afholdt torsdag aften. Det blev afholdt på Schackenborg Slot i Møgeltønder.

Tønder Handelsstandsforenings medlemsmøde blev afholdt torsdag aften på Schackeborg Slot. Inden mødet fik deltagerne en rundvisning. Morten Gliemann, der er guide, fortalte levende om krigen mod svenskerne hvor Hans Schack spillede den afgørende rolle. Foto Erik Petersen/Tønder Handelsstandsforening.

Et kig ind i de kongelige gemakker

Deltagerne startede mødet med en rundvisning på slottet, der bl.a foregik i vinterspisestuen. Guiden, Morten Gliemann, fortalte levende om krigen mod svenskerne hvor Hans Schack spillede den afgørende rolle.

God debat med mange gode ideer

Selve mødet startede med en beretning af formand Anders Jacobsen, der fortalte om foreningens tiltag og de udfordringer, som handelsstandsforeningens medlemmer står overfor i den kommende tid. – Vi havde et rigtig godt og frugtbart møde, hvor medlemmerne også kom med nye ideer, der skal veksles til nye tiltag, så handelslivet i Tønder, der jo er med til at skabe en levende og interessant by, kan udvikle sig og være med til at få flere forretninger til byen, lød det fra Anders Jacobsen efter mødet. Medlemsmøderne hos Tønder Handelsstandsforening afholdes traditionelt for at give medlemmerne en status, og en mulighed for selv at komme med forslag og fortælle om udfordringerne. Handelslivet i Tønder står, som man også gør i andre byer, overfor udfordringer i de ændrede indkøbsmønstre. – Vore medlemmer og deres forretninger er udsat for pres fra mange sider, og derfor har handelsstandsforeningen en stor opgave i at sørge for, at der hele tiden er aktiviteter og tiltag, der skal gøre byen interessant for kunderne, der også skal komme langvejs fra. Samtidig er vi og vore medlemmer også en del af det arbejde, der skal og bliver udført for at få nye butikker og forretninger til byen. Både til gavn for borgerne og turisterne.

Onsdagsloppemarkeder i juni, juli og august

Aktivitetsprogrammet i Tønder er igen i år godt fyldt op. Lørdag den 13. april kan man opleve linedance på gågaden. Påskelørdag er der motorcykeltræf på Skibbroen og den 27. april afholder Tønder Havekreds Plantedag på Torvet. Fredag den 31. maj er der Open By Night i Tønder og samtidig starter Tønder Kniplingsfestival. Kniplingsfestivalen afholdes fredag, lørdag og søndag i Tønder Sport- & Fritidscenter. Onsdag den 5. juni starter det første onsdagsloppemarked på Torvet, og gentages hver onsdag i juni, juli og august måned, som et helt nyt tiltag.

Vinterspisestuen på Schackenborg Slot er nærmest eet stort malerialbum med Schackfamilien, der ikke kun ejede Schackenborg Slot men også Gram Slot på et tidspunkt. Foto: Erik Petersen/Tønder Handelsstandsforening.

Historien omkring Schackenborg Slot og Hans Schack er utroligt spændende og den historiske bygning er da også mål for turister, og torsdag aften dannede slottet og historien rammen om medlemsmødet for Tønder Handelsstandsforening. Foto: Erik Petersen/Tønder Handelsstandsforening.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *