Køb Lokalt Dagen i Tønder – Lørdag den 5. September kl. 10.00 – 16.00

Det har aldrig været vigtigere at købe lokalt

I kølvandet af Coronakrisen er det blevet endnu tydeligere, hvor meget lokalsamfundene har brug for butikker – og omvendt. Derfor har der, som optakt til den store Køb Lokalt Dag d. 5. september, kørt en landsdækkende kampagne, der opfordrer danskerne til at støtte lokalt.

Køb Lokalt Dagen anvendes som en oplagt mulighed for Tønders forretninger og butikker at give kunderne en ekstraordinær oplevelse. Derfor har Tønder Handelsstandsforening bl.a inviteret det lokale foreningsliv i Tønder med på dagen – det vil være med til at trække både nye og gamle kunder til. Og festen foregår helt ud på gågaden.

Det lokale er vigtigt

I starten af Coronokrisen viste det sig, at butikkerne i Tønder fint kunne samarbejde om bl.a levering, og de lokale støttede bl.a restaurationsbranchen. Efterfølgende har det vist sig, at det lokale og ikke mindst det lokale handelsliv er utroligt vigtigt for hele samfundet. I Tønder er Tønder Handelsstandsforening og medlemmerne med til at skabe liv og engagement i byen, og dermed med til at gøre den interessant, spændende og værdifuld for både turister og herboende. Og ikke mindst så er en levende gågade også vigtig for lysten til at flytte til Tønder kommune.

Der sker en masse lørdag den 5. september – fordelt over hele gågaden

Opdateret 01-09-2020 – Indledningsvis har butikkerne rigtig mange gode tilbud på dagen. En del af dem har events inde i butikken som eks. KidzbyC, der serverer smagsprøver på lokal saft, Imerco Tønder bager Gode Råd og hjertevafler. Tønder Border Line Dance Club laver danseopvisning på gågaden – ikke nok med det. De laver en workshop på gågaden i området ved TOPS, Tøjeksperten, Hans Iversen & Søn, og de forventer at det bliver fra kl. 10.00 – 16.00. FDF Tønder Drumband spiller stående musik og informerer dem der har lyst til at spille mellem kl. 11.30 og 12.30. TM Tønder Håndbold deltager med en stand udenfor Digegrevens Hus mellem kl. 10.00 og 16.00.
Frivilligcenter Tønder præsenterer deres nye tandemprojekt og har bl.a 2 tandemcykler med. Hagge`s Musik Pub afholder Viny bytte/salg/køb. Tønder Kniplingefestival deltager med en stand foran Drøhses Hus fra kl. 10.00 – 14.00.
Hos Matas Tønder er Emmelie Iversen i gang med sin fagprøve, der har fokus på Ecooking, der er en danskudviklet hudplejeserie. Emmelies projekt starter allerede den 3. september med en inspirationsaften i hudens og skønhedens tegn. Tilmelding nu hos Matas i Tønder. Det koster kr. 50,- at deltage. Lørdag den 5. september er der gode tilbud på Ecookings produkter hos Matas. 
FC Sydvest – Steen Feddersen – 2335 3263 – vi kommer fra kl. 10.00 – 12.00 med en fodboldvæg – Kogade. 

– Vi prøver at lave noget udendørs med lidt udstilling og musik og uddeling af foldere m.m.

Er det muligt at komme i nærheden af torvet, da der helst skal være en smule luft omkring udstillingen? Venlig hilsen

Henrik Thaysen Dam Kulturskoleleder Tønder Kulturskole Kultur & Fritid – Du kan møde Kulturskolen på Torvet ved siden af bibliotekets kulturbus fra kl. 11 – 13. Her er der en lille sangkoncert kl. 12 med kulturskolelærer Jytte Ravns sangelever.
Du kan også prøve kræfter med billedkunst – kom og mal den mest fantasifulde fugl i marsken. Med kulturskolelærerne Helle Binding og Saskia Sutherland.

Marieskolen – 10.00 – 13.00 –  Vi forestiller os, at vi kommer med pavillion, hvor der står tre lærere og nogle elever. I pavillonen kan man komme og snakke med lærerne og eleverne, og der vil være nogle simple læringsspil/lege i pavillonen, som besøgende børn og forældre kan prøve kræfter med. Og mon ikke at der også er et enkelt skolekridt eller to til uddeling.

Hjerteforeningen Tønder – Vi kommer med informationsstanden 

Tønder Bibliotek – Vi kommer med vores biblioteksbus på Torvet

Kino Bar – Vi har bl.a lækre varme Belgiske Vafler med softice 

KongChristian – Lørdag den 5. september kommer Anders fra Vibegård med smagsprøver på sine populære produkter.

Gratis bog hos Jefsens Boghandel – Tyvefældens Forbandelse.SAMLINGENS VOGTER 1 – TYVEFÆLDENS FORBANDELSE

Kasper Hoff

13-årige Kevin lever et helt normalt liv, indtil han en dag arver sin grandonkels samling af sære ting fra hele verden. Men med samlingen følger et ansvar. Grandonkel Kaj var nemlig shaman, og tingene i samlingen har magiske egenskaber. Da en forbandet æske forsvinder, må Kevin og hans papsøster, Kaya, ud på en livsfarlig rejse. En rejse, der fører dem dybt ned i en verden fuld af ånder og skjulte farer …

Tønders eget tog kører hele dagen fra Turistkontoret – 10.00 – 16.00.  

Erik Petersen (Tovholder)
Midtbykoordinator
Tønder Handelsstandsforening
info@tonderhandel.dk
Tlf. 5380 7067

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *