Julebyen Tønder: Gratis kagebord i Østergade på lørdag

Lørdag den 8. december viser eleverne fra EUC Syd Levnedsmiddel i Tønder ægte bagekunst – de serverer rigtig mange forskellige slags kager

– Der er tale om grundforløbet for en bager- eller konditoruddannelse, fortæller faglærer Johan Kulmbach fra EUC Syd Levnedsmiddel, der forleden sammen syv af eleverne var i gang med at forberede de mange forskellige kager, som man kan smage i forbindelse med kagebordet, der dækkes i Østergade 26 lørdag den 8. december. Det sker fra kl. 11.00 til 15.00. Eller så længe, der er kager tilbage.

Kagebordet er en del af Julebyens Tønders, og dermed Tønder Handelsstandsforenings, store og traditionelle juleprogram, der indeholder mange forskellige indslag.

Se mere på www.tonderhandel.dk

Nyt hold på vej i januar måned

Lige nu er der syv elever på EUC Syd Levnedsmiddel, der har valgt at gennemføre grundforløbet for en bager- eller konditor-uddannelse.

– De skal efterfølgende ud i et praktikforløb hos en bager- eller konditorvirksomhed, fortæller Johan Kulmbach. Og der er også på det område efterspørgsel på elever. – Bl.a Lagkagehuset aftager en del elever, men også andre virksomheder er aftagere. I dag var eleverne ved at samle honningkagehuse. Det sker med en sukkerglasur som en slags lim. – Vi har travlt med at bage lige nu, og så venter vi endda med at bage det sidste til lige op til dagen, lyder det fra Johan Kulmbach.

– Kagebordet er en god øvelse for eleverne, her kommer de i direkte kontakt med kunderne og kan svare på bl.a indhold i kagerne og hvordan de bages. Nærmest som når de er i en bager- eller konditorvirksomhed.

Det plejer at være et af de tiltag, hvor der er stor kø ude foran, og mon ikke de også gentager sig i år?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *