Julebyen Tønder blev åbnet i dag med julemandsoptog og taler

Den 26. udgave af Julebyen Tønder blev åbnet i dag.

 

Anders Jacobsen, formand for Tønder Handelsstandsforening:

 

Kære juledrenge og julepiger – nisser og nissepiger og julemand….

Endnu engang byder vi jer velkommen til julebyen Tønder – i år er det for 26.gang.

Hundredevis af timer er der lagt i pyntningen og dekoreringen af vores handelsgade.

I får muligheden for, at få en hyggelig snak henover disken med de dygtige medarbejdere i vore forretninger.

I skal nyde duften af julegodter og opleve en masse gode ting i vores by og smukke gader.

Efter en heftig shoppingtur som jeg er sikker på, at I ikke vil fortryde, så kan I gå en tur ned i vores smukke Skulpturhave og nyde julelysene og atmosfæren dér.

 

Vi er i Tønder Handelsstandsforening glade for, at netop julebyen Tønder har været een af de afgørende grunde til, at vi for en måned siden blev kåret til Danmarks hyggeligste handelsby – Tønder.

For Tønder var den første by i Danmark med et koncept omkring Julebyen som tema herhjemme.

Jeg vil gerne takke juleudvalget, alle de frivillige jule-op-pyntere og Tønder Festival pionererne for en mastodont indsats i dagene op til åbningen.

Hvor er det smukt!

Jeg håber, at vi ses nede gaden…..nyd dagen og julen sammen med os…..

Velkommen til julebyen Tønder.

Mette Bossen Linnet, 2. Viceborgmester i Tønder Kommune:

Kære alle,
både jer med røde huer, og jer med røde kinder.

Så oprandt dagen endelig, og jeg siger endelig, for jeg har virkelig set frem til denne dag. For i dag skal vi sammen åbne julebyen i Tønder. Den 26. af slagsen.

Og det er i sandhed en stor dag, for når man som jeg, i alle mine 25 år, har startet julen her på torvet i Tønder, så er det noget helt særligt i dag at få lov til at åbne den.

Julebyen er for mig, sammen med begivenheder som Tønder festival og musik på torvet nogle af mine absolutte højdepunkter på året og dét jeg måler mit år i.

Og derfor, har jeg glædet mig rigtig meget til at åbne julebyen. Og jeg er sikker på, at både børn, julemænd, julekoner og alle nisserne også har glædet sig til dagen i dag.

For mig er jul lig med hygge og traditioner. Og julebyen i Tønder oser af begge dele. Hvert år bliver jeg ligeså imponeret som året inden, når byen ved hjælp af gode kræfter, forvandler sig til den smukkeste og hyggeligste juleby man kan tænke sig. Og så er julebyen jo bare et eksempel på det Tønder kan, for det er en smuk og meget hyggelig by hele året rundt.

Derfor blev byen også fornyligt kåret som Danmarks hyggeligste handelsby – og når man står her i dag, så er man slet ikke i tvivl om, at det ikke er uden grund.

For her ved juletid bliver byen ekstra hyggelig, og når juletræerne danner en fin allé ned gennem gaderne, og når julelysene stråler varmt fra træer, hustage og de smukke guirlander, så kan man ikke andet end at elske Tønder by.

 

Og så byder julebyen også på en masse aktiviteter for både store og små. Der er lagt en kæmpe indsats i, igen i år, at have et program, der bugner af arrangementer.

Vi vil for eksempel opleve julemænd i hundredvis løbe gennem byens gader, når der er Running Santas, og senere på måneden skal vi vække byens egen julemand.

Og så er der også god musik og selvfølgelig godter til ganen, som det hører sig til i julen – både når der er sønderjysk kaffebord og når der er gratis risengrød på Torvet den 23. december.

Jeg er faktisk helt sikker på, at alle der kommer til Tønder fra nu af, og frem til jul vil komme i julestemning. Man kan slet ikke andet. Og jeg vil i den anledning gerne benytte lejligheden til at takke alle dem, der får tingene til at ske, og som har lagt kræfter i, at vi igen i år kan byde mennesker i massevis velkommen, når de tager på juletur til vores dejlige by og kommune. Det kan vi alle glæde os over.

Med disse ord, vil jeg erklære julebyen for åben og ønsker jer alle en GLÆDELIG JUL.

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *