– Det er et fantastisk godt slogan

– Når man har læst det et par gange, og så tænker på hele Tønder Kommune, rent geografisk, med turisme, handel, erhverv, uddannelsesmuligheder og arbejdspladser, så er det fantastisk godt med det nye slogan for hele Tønder Kommune: Rig på tur, fortæller Anders Jacobsen, der er formand for Tønder Handelsstandsforening.

Turismen vækster voldsomt og skaber
arbejdspladser

– Med eks. Nationalpark Vadehavet, Sort Sol, kulturfyrtårnet Tønder Festival, Rømø, et kommende historisk samlingspunkt ​Zeppelin Tønder i Soldaterskoven, Kunstmuseet, en handelsby, der netop er blevet kåret til Danmarks Hyggeligste Handelsby 2018 og en ​natur lige uden for husdøren, der er så fantastisk, at turisterne valfarter fra hele kloden hvert år for at få et kig.

– Se bare på gågaden i Tønder når turisterne bøjer nakken, når de ser Digegrevens Hus, Drøhses Hus og Det Gamle Apotek. Når de går en tur i Uldgade og nyder synet af husene, brosten, karnapper og facadedøre, der er de rene kunstværker, og fortæller en historie.

Tallene fra VisitDanmark fortæller os, at turismen brager frem. Også i Tønder Kommune. I 2017 er der registreret 1,6 millioner overnatninger i Tønder Kommune. Ikke mindre end 1.506 jobs er skabt med turismen. Og både antallet af overnatninger, omsætning og jobs indenfor turismen stiger. 8,5% om året lyder prognosen på.

– Hvis ikke Tønder Kommune skulle have et slogan, der fortæller om de mange muligheder, der er for at få sig en på “opleveren”, så ved jeg næsten ikke, fortæller Anders Jacobsen.

Slogan skaber basis

Rig På Tur skal naturligvis ikke bare forstås som tre ord. Det er meget mere. Der skabt et solidt fundament med det slogan. Arbejdet kommer. Og bliver nu med basis i hjemmesider, sociale medier ​samt en aktiv anvendelse af sloganet med ​information om, hvad vi mener i Tønder, når vi siger, at vi er Rig På Tur.

– Her kan man nemlig opleve noget, også når vi i Handelsstandsforeningen Tønder afholder vore mange arrangementer på gågaden. Gågademarked, Havnefest, GakGak, Sommermusik på Torvet, og ikke mindst, Julebyen Tønder, der jo er kendt langt ud over landegrænserne.

– Og når ​vore turister og lokale har været på tur i Tønder, så nyder de en kop kaffe eller mere på en hyggelig gågade med et Torv, der indbyder til at komme igen. For der er meget mere tur i Tønder.

– Det er et fantastisk godt slogan, og det kan vi alle sammen, alle os der bor i Tønder Kommune, alle os, der arbejder i Tønder kommune, og alle dem, der har lyst til at få en god oplevelse i Tønder Kommune, få rigtig stor gavn, glæde og fornøjelse af.

– Tag bare på en tur i Danmarks Hyggeligste Handelsby 2018 og nyd den i fulde drag, slutter Anders Jacobsen.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *