Det bliver endnu nemmere for iværksættere at åbne egen butik i Tønder Kommune

I samarbejde med de lokale handels- og håndværkerforeninger styrker Tønder Erhvervsråd nu indsatsen for at gøre det nemmere for iværksættere at starte forretning og egen butik på gågaden.

Det sker igennem SMALLBusiness Tønder, som i første omgang, sammen med handels- og håndværkerforeningerne, sætter skilte i de ledige butikslejemåls vinduer med opfordring til kontakt og rådgivning.

De første skilte blev sat i ruden i Vestergade 26 og Vestergade 4, hvor erhvervsdirektør ved Tønder Erhvervsråd, Peter Engell-Andreasen og midtbykoordinator ved Tønder Handelsstandsforening, Erik Petersen var til stede.

Håbet er, at skiltene kan være med til at overbevise de spirende iværksættere, der passerer de ledige butikslejemål, og som gennem rådgivning fra Tønder Erhvervsråd, kan starte deres forretninger i Tønder Kommune.

Få gratis hjælp og gode råd

”Vi håber at blive mere synlige gennem skiltene, og at potentielle iværksættere ikke når at give op, hvis de har en idé men måske er i tvivl om, hvordan de skal komme i gang. Vi vil derfor gerne opfordre alle, der leger med iværksætteridéer til at kontakte vores SMALLBusiness Tønder – også selvom man kun er på idéstadiet”, siger Peter Engell-Andreasen, Erhvervsdirektør ved Tønder Erhvervsråd og fortsætter:

”Flere der ønsker at starte virksomhed i Tønder Kommune er en af ambitionerne bag SMALLbusiness Tønder. SMALLbusiness Tønder er en særlig indsats med fokus på de små og nystartede virksomheder, som Tønder Erhvervsråd har startet i et samarbejde med en række lokale aktører. I sidste uge har vi sammen med Tønder Handelsstandsforening valgt at synliggøre, at der er ledige butikslejemål i gågaden i Tønder. Med et pænt stort klistermærke på vinduet gør vi forbipasserende opmærksomme på at vi står parate til at hjælpe dem med at starte deres virksomhed, f.eks. i de ledige butikker.”

SMALLBusiness Tønder vil kunne vejlede kommende iværksættere eller mindre virksomheder i en række forskellige emner som f.eks. sparring til forretningsidé, professionalisering af idé og konkrete kontakter til professional rådgivning om opstart af virksomhed.

Erik Petersen, midtbykoordinator fra Handelstandsforeningen i Tønder, ser også en mulighed for, at de sidste ledige lokaler kan lejes ud til folk, der vil starte deres egen butik.

Fremadrettet er planen, at skiltene skal sættes op i vinduer i flere ledige butikslejemål i hele Tønder Kommune, og indtil videre er der lavet samarbejde med handels- og håndværkerforeningerne i Skærbæk, Toftlund og Tønder.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail