Genforeningen 2020

I 2020 er det 100 år siden, at Sønderjylland blev genforenet med Danmark.

Jubilæumsåret vil blive markeret med events og aktiviteter over hele landet.

Arrangementer i Tønder: (listen opdateres løbende)

Torsdag den 14. maj – DGI Genforeningsstafetten – 
Torsdag d. 14. maj rammer Stafet 2020 event-byen Tønder.
Sted: Torvet 1, 6270 Tønder
Program:
17:00 Stafet løbes ind fra Papegøjestien via Festivalpladsen og ankommer til Tønder Torv.
17:20 Åbningstale på Torvet i Tønder
17:30 Fællessang med Tønder Gospelkor

Aktiviteter fortsætter ved Tønder Sport- og Fritidscenter med:
5 km gå- og løberute uden tidtagning med start og stop ved
Tønderhallerne.

Lørdag den 11. juli – Gardehusarerne på besøg i Tønder (arrangementsdetaljer følger)

Søndag den 12. juli – Kongeligt besøg i Tønder (arrangementsdetaljer følger) gågaden vil være pyntet med bannerflag, Dannebrog ud af vinduerne, butikkerne har den røde løber ude.

Det sønderjyske projekt 2020 ønsker at samle et attraktivt, synligt og sammenhængende program af berigende oplevelser i hele Danmark både lokalt, regionalt og nationalt. Jubilæumsåret begyndte officielt med et åbningsarrangement 10. januar 2020 i København. Også dagene for de to afstemninger i februar og marts vil få en særlig plads i programmet.

Begivenhederne kulminerer 10.-12. juli 2020. Her markeres 100-året for de historiske dage i 1920, hvor Kong Christian 10. red over grænsen til Sønderjylland, der nu var genforenet med Danmark. Det oplyser den sønderjyske organisation Genforeningen 2020, består af de fire sønderjyske kommuner.

Formålet med Genforeningen 2020 er at styrke bevidstheden om genforeningens skelsættende politiske og kulturelle betydning for hele det danske samfund, for vores nationale selvforståelse og for venskabet til Tyskland. Ambitionen er også at øge kendskabet til det historiske forløb, hvor Sønderjylland blev en del af Danmark og sætte fokus på det europæiske perspektiv i det dansk-tyske grænseland. Samtidig skal markeringen bidrage til en positiv og nutidig profilering af det sydlige Danmark.