Det Gamle Apotek er klar til sæsonen

13-02-2019 – Efter jul er egentlig bare før jul. I Det Gamle Apotek er der jul året rundt. Et kig ned i kælderen er med til at bekræfte dette.

– Efter jul bruger vi lige en periode på at gøre Det Gamle Apotek klar til sæsonen, fortæller Tina Sylvester. Og nu er forretningen klar ovenpå en travl julesæson. 

– Vi har bl.a lavet om på indgangsområdet, og så er selve udstillingen i de forskellige rum blevet ændret i forhold til sidste år. – Og det samme gælder også vareudbuddet. Her finder man også nyt. – I år er der bl.a kommet rigtig meget fokus på keramik, fortæller Tina Sylvest. 

Synnejyske plakater

Man kan ikke undgå at se de mange forrygende flotte indrammede plakater på sønderjysk på første sal. Her er gaven til kontorassistenten, frisøren, entreprenøren, murersvenden og mange flere. Her finder man også “mande-afdelingen” – gode siddemuligheder for det mandlige ophav. Legetøj, udklipsdukker mm.

I stueplan bugner det med puder, tæpper, nye halstørklæder, smykker, sæbe og ikke mindst en afdeling med the i alle smagsretninger, og et slik-udvalg, der gør det overflødigt at køre syd grænsen. 

I København er der også et Det Gamle Apotek

Når der kommer forespørgsler om julen i Tønder fra rejseselskaber og vognmænd så har de næsten altid Det Gamle Apotek med i forespørgslen, og det er da også idèmanden bag Det Gamle Apotek, nu afdøde Erik Tygesen, der for mere end 25 år siden var ophavsmanden bag Julebyen Tønder. Det Gamle Apotek er om noget et “brand” for Tønder by. Og derfor er produkterne og stilen også efterspurgt mange andre steder. 

– Vi har netop åbnet en afdeling af Det Gamle Apotek på Vimmelskaftet 46 i København, fortæller Tina Sylvester. 

Det Gamle Apotek i Tønder ligger på adressen Østergade 1, på gågaden. Åbningstiderne er 10.00 – 17.30 – lørdage 10.00 – 16.00.   

Fakta: Det Gamle Apotek er fra 1595. Huset blev i 1671 lavet om fra herskabsbolig til apotek, og apoteket har haft sit virke helt til 1989. Dele af Det Gamle Apotek skulle være opført af vraggods. Det Gamle Apotek danner i dag rammerne for en forretning på 1200 m2 fordelt på 46 rum. Se mere om det gamle apotek på www.det-gamle-apotek.dk

Det Gamle Apotek er medlem af Tønder Handelsstandsforening.