Månedens medlem: René fører familietraditionen på Torvet videre

25-07-2019 – Månedens medlemsbutik er en serie af artikler, der alle handler om medlemmerne af Tønder Handelsstandsforening. Her på siden præsenteres en butik/forretning hver måned. Denne måned kigger vi indenfor hos Torvets Pølser Tønder. Uddannet i Kvickly Tønder: – Jeg har fået min handelsuddannelse i Radio/TV-afdelingen Kvickly Tønder, fortæller 34-årige René Snitgaard Jørgensen, der er indehaver af Torvets Pølser. René fortsatte hos Bygma i Tønder og så blev det Torvets Pølser.

Renè Snitgaard Jørgensen er indehaver af Torvets Pølser. – Turisterne og de mange events, der afholdes i Tønder af Tønder Handelsstandsforening og medlemmerne er vigtige for vores by. Foto: Erik Petersen/Tønder Handelsstandsforening

– Torvets Pølser har været i familieeje i 20 år, og de seneste 7 år har jeg selv haft ansvaret for den. I 13 år har Renés far og mor haft den. – Desværre døde min mor af kræft, og så valgte jeg at gå ind og overtage pølsevognen i maj måned for syv år siden, lyder det fra René Jørgensen, der er en Tønder-dreng og har boet hele sit liv i Tønder. Udover at have pølsevognen på torvet i Tønder, så har René også købt en pølsevogn, som han køre ud til fester og firma arrangementer med i løbet af året ved siden sit arbejde på torvet. – Sidste år ansatte jeg Camilla på fuld tid efter de sidste par år kun have haft en ansat på 25 timer i pølsevognen, og det er så hende og mig, der for det meste er at finde hos Torvets Pølser. Der er rigtig travlt her i sommerperioden, i årets første tre måneder er der knap så travlt. Der mærker man rigtig hvor meget turismen betyder for Tønder by.

Renè Snitgaard Jørgensen er selv med til at arrangere nogle af de mange events i Tønder. Bl.a GakGak, der afholdes lørdag den 3. august i år med temaet Cowboys og indianere. Her ses han i midten som en del af Dalton-brødrene, der laver rav i den. Foto: Erik Petersen/Tønder Handelsstandsforening

Turisterne, Tyskland og de mange events er gode for omsætningen

– Det er turisterne, nærheden til Tyskland og de mange events, der afholdes i Tønder, der har stor betydning for Torvets Pølser, og de andre forretninger i byen. – Det mærker vi rigtig meget til i netop denne tid, fortæller René Jørgensen. For øjeblikket kører Torvet med Gratis Sommermusik på Torvet hver lørdag eftermiddag til stor glæde for både turister og andre. Det er Klostercafeen og Torvets Pølser, der er arrangører af projektet, der er en årelang tradition. – Og lørdag den 3. august er der GakGak i Tønder med temaet Cowboys og indianere, og det trækker også rigtig mange mennesker til byen til gavn for hele byens forretninger.

Motion, fodbold og Round Table

– Jeg er vild med fodbold, er spinnings instruktør og holder mig i form på den måde.- Jeg er medlem af Round Table i Tønder, der er et netværk af yngre erhvervsdrivende fra 20 til 40 år. Sidste lavede vi bl.a en julegaveindsamling i gågaden og samlede mere end 600 gaver ind, og det gør vi år igen, fortæller Renè Jørgensen. Hvor er du henne om 5 år? – Om fem år er jeg stadig på Torvet og styrer Torvets Pølser. Jeg føler mig godt tilpas her, og har fundet min måde at styre tingene på, og det kører.

Hvad er godt ved gågaden i Tønder?

– Vi har en god og flot by, og folk kommer langvejs fra for at handle, nyde byen og nyde de mange forskellige spisetilbud, der er i byen. Og så er de mange arrangementer både gode og vigtige. De trækker folk til og er med til at sætte Tønder på landkortet. – Og så føler jeg, at vi er blevet bedre til at arbejde sammen, og det er til gavn for hele byen. – Jeg kunne godt ønske mig en legetøjsbutik i gågaden, selvom vi har en god legetøjsbutik lidt uden for centrum, så mangler børnefamilierne ganske enkelt en Fætter BR eller en anden legetøjsbutik. – Jeg kunne også godt ønske mig at vi havde i lille legeplads i forbindelse med gågaden. – Et sted hvor børnefamilierne lige kunne få sig et pust og slappe af med børnene. – Det kunne godt være på den Røde Plads.

Torvets Pølser ligger, som navnet også fortæller, på Torvet i Tønder. Åbningstiderne er: Mandag-fredag kl. 10.30 – 17.30 – Lørdag: kl. 10.00 – 15.00 – Søndag: lukket.

Torvets Pølser er medlem af Tønder Handelsstandsforening.

GakGak afholdes lørdag den 3. august – butikkerne har åbent fra kl. 10.00 – 18.00.