– Det blev en fantastisk åbning af Julebyen Tønder – se programmet her

Tønder vil igen overraske, forføre, glæde store og små, dufte af jul, og igen vise, at Tønder er Danmarks førende juleby. 

Ikke mindst set i lyset af titlen som Danmarks Hyggeligste Handelsby 

Nu på lørdag den 9. november åbner Julebyen Tønder med et stort julemandsoptog med julemænd, nissekoner og masser nissebørn. Foto: Erik Petersen/Tønder Handelsstandsforening.

Åbner med et brag af et julemandsoptog 

Lørdag den 9. november åbnede Julebyen Tønder sin 27. sæson. Det sker med et brag af et julemandsoptog, der går fra Kvickly Tønder på Plantagevej og op gennem gågaden til Torvet. Med Esbjerg Postorkester i front og en masse julemænd, julekoner samt nissemænd bliver det igen et forrygende optog. Optoget går til Torvet. Her åbnes julen officielt kl. 14.00. Det bliver borgmesteren, der officielt åbner Julebyen Tønder. Det er samtidig starten på julen i Tønder. Butikkerne har åbent hver dag fra den 9. november til og med den 23. december. 

Læs juleavisen 2019 her:

https://tonderhandel.dk/wp-content/uploads/2019/11/Juleavisen-2019-Toender.pdf

Julemandsløbet – Running Santas – julemandsløb for hele familien 

Søndag den 17. november afholdes det populære julemandsløb Running Santas i Tønder – starten går kl. 14.00 fra Skibbroen. Tilmelding på www.sportstiming.dk. Løbet er så populært fordi det netop er for hele familien. Løbet afholdes som et samarbejde med Tønder Løbeklub og Tønder Handelsstandsforening. Frugtsponsor er REMA1000 Tønder.

Julebanko – her kan man også vinde julegaverne 

Torsdag den 14. november afholdes det populære julebanko i Tønder. det sker i Tønderhallerne med start kl. 18.30. Byens butikker har sponseret præmierne igen i år. 

En duft af jul – juletog, Juleby og en duft af gran, jul og brændte mandler 

Traditionen tro kører Tønders eget juletog gennem gågaden hver lørdag og søndag med start kl. 10.30 om lørdagen og kl. 11.00 om søndagen. Julehytterne på Torvet har åbent ugen igennem. Hele gågaden er pyntet op med jul som tema. Juletræer og julepynt samt julebelysningen er med til at gøre julen i Tønder til det helt store trækplaster, der altid er en tur og et besøg værd. 

Ikke mindst julehytterne og butikkerne er parate til det helt store besøg og her i Tønder er både service i hyggen helt i top. 

Flyvende julemand – enestående i hele Danmark – med snegaranti 

Tønders egen julemand vækkes søndag den 24. november – igen med et optog, der denne gang går fra Vestvestergade til Torvet. Her vil julemanden, hvis vejrguderne er med ham og sine rensdyr, lande efter en lang flyvetur fra Nordpolen. 

Julemanden i Tønder er flyvende hele sæsonen igennem fra den 24. november. Hver torsdag, fredag, lørdag og søndag vil han kunne opleves når han lander på tagryggen på Torvet. Og hver gang vil det ske i en sky af sne. Der er således allerede nu givet snegaranti i Tønder i julen. 

Julebyen Tønder – Åbner lørdag den 9. november 2019 Åbningstider

Fra og med lørdag den 9. november:

Byens butikker:

Mandag-fredag kl. 10.00 – 17.30

Lørdag kl. 10.00 – 16.00

Søndag kl. 11.00 – 16.00

Enkelte butikker kan have andre åbningstider.

Julehytterne: 

Mandag-fredag kl. 11.00 – 17.00

Lørdag kl. 10.00 – 17.00

Søndag kl. 11.00 – 17.00

Det er i Tønder julen begynder…. 

Gratis shuttle-bus rute, som kører fra den 9. november kl. 9.30 til og med den 15. december. Hver dag fra 10.00 – 16.00.


Spørgsmål kan rettes til Tønder Handelsstandsforening – tlf. 5380 7067 – info@tonderhandel.dk