MEDLEMSARTIKEL: Både små og store kan beskytte sig mod solen

Matas: – Vi er gode til solcreme, der både beskytter og plejer

Ferietid og solskin hører sammen med en god sommer. Uanset om man nyder det gode vejr herhjemme eller i udlandet. Men vi skal beskytte os mod solens stråler – det giver Mats og KidzByC, der begge ligger på gågaden i Tønder, et par rigtige gode bud på. Foto Erik Petersen/Tønder Handelsstandsforening

– Vi har solbeskyttesescreme til voksne og børn, fortæller Vanessa Kolbeck fra Matas på gågaden.

– En af de mest populære er vores egen Matas Kids Sollotion, der er en parfumefri, fugtgivende og plejende sollotion til børn, der har en mellem beskyttelse på solfaktor 15.

Om det så er hjemme i haven eller på fjerne sydhavskyster, så er børnene gerne ivrige efter at kaste sig ud i udendørseventyr så snart de første solstrejf melder sig på himlen. Med denne sollotion fra Matas kan du give dit barn et effektivt lag solbeskyttelse og sende hende eller ham trygt ud i leg.

Den vandfaste sollotion føles let på huden og optages nemt. Med en formel baseret på godt indhold, kombinerer den solbeskyttelsen med god hudpleje. Økologisk glycerin har en fugtgivende effekt på huden, hvilket styrkes af allantoin. Allantoin sørger derudover for at berolige huden og mindske risikoen for irritation.

– Solcreme er en vigtig del af udendørslivet i den kommende tid og derfor bør den være med både på gåturen, ferien, ved stranden og egentlig altid når vi er udendørs, og vi skal holde specielt øje med børnene, lyder det fra Vanessa Kolbeck fra Matas i Tønder, der udover at sælge produkterne også giver kunderne kompetent rådgivning om netop hudpleje og hudbeskyttelse. Foto: Erik Petersen/Tønder Handelsstandsforening

Anvendelse
For at være beskyttet konstant, skal du smøre dit barn ind ofte – især når han eller hun sveder eller har badet. Når det kommer til mængden, kan du trygt følge rådet ‘én krop – en håndfuld’ for at få den beskyttelse, der er angivet på produktet. Det svarer til 15-20 ml til børn.

– Solcreme er en vigtig del af udendørslivet i den kommende tid og derfor bør den være med både på gåturen, ferien, ved stranden og egentlig altid når vi er udendørs, og vi skal holde specielt øje med børnene, lyder det fra Matas, der udover at sælge produkterne også giver kunderne kompetent rådgivning om netop hudpleje og hudbeskyttelse.

– De helt små skal også beskyttes mod solen

– Ingen tvivl at det er herligt med sol og sommer, og det får da en masse glade mennesker på gågaden, fortæller Charlotte Boldt, der er indehaver af børnetøjsforretningen KIDZbyC på gågaden i Tønder. 
– Sommertiden er dog også tiden hvor vi skal være opmærksomme på, at vore helt små også skal beskyttes mod solens stråler, fortsætter hun. Man kan beskytte de yngste på flere forskellige måder, og derved undgå, at de kommer til at ligne en kogt krebs efter et par timer i den kraftige middagssol. – Vi må, vil og skal nyde solen, men vi skal også passe på huden, specielt hos børnene. 

– En god let og luftig hat med en stor skygge, der beskytter ansigtet mod solens stråler, er et must i sommerperioden, fortæller Charlotte Boldt fra KidzByC på gågaden i Tønder. Foto: Erik Petersen/Tønder Handelsstandsforening


Solhatte og badetøj med Faktor 50

– En god let og luftig hat med en stor skygge, der beskytter ansigtet mod solens stråler, er et must i sommerperioden. Her i butikken har vi hatte med skygger i forskellige farver og udformninger. De har egentlig to funktioner: De beskytter mod solens farlige stråler, og de hindrer at barnet får sollys direkte ind i hovedet og bliver irriteret og måske utilpas. – I sommerhatte kan vi tilbyde mærkerne Name it og Hummel her i forretningen. Alle har UV50 filter.

– Derudover så fører vi også badetøj, der har indbygget faktor 50 og det er faktisk blevet en rigtig populær løsning. Kræftens Bekæmpelse skriver selv i deres 3 gode råd i Solkampagnen omkring beklædning, at det er en af måderne at beskytte kroppen på. Jo tættere tøjet er vævet og jo mørkere det er, jo mere beskytter det selve kroppen mod solstrålerne. – Vi fører badetøj fra både Name it og Hummel, det er dog kun Hummel dragterne, der er produceret, så det har en decideret solbeskyttende virkning svarende til faktor 50, fortæller Charlotte Boldt.

“Som protektor for Solkampagnen er jeg glad for, at vi siden kampagnens start i 2007 har gjort store fremskridt. Både forældre, professionelle og frivillige tager i stigende grad ansvar for at lære danskerne sunde solvaner”

HKH Kronprinsesse Mary

Matas og KidzByC ligger på gågaden i Tønder og er medlem af Tønder Handelsstandsforening.

Tønder er Danmarks Hyggeligste Handelsby.

Følg Tønder Handelsstandsforening og byen på Facebook www.facebook.com/tonderby