Tønder Street Food Days – den 15. og 16. juni

Den 15.-16. juni løber et nyt ”Street Food” initiativ af stablen i Tønder. Tønder Street Food Days vil fylde Skibbroen i Tønder med duften af lokal gastronomi. Man vil kunne opleve lokale restauratører tilberede lækker mad med et drys af lokale råvarer – nemt og enkelt. Her er gastronomiske oplevelser og god streetfood stemning i højsædet.


Program:

Fredag:
Kl. 16.00: Dagene skydes i gang! Mad og drikke kan købes i teltene + varesalg fra boder
Kl. 19.00: Madkonkurrence – amatør grill-entusiaster dyster om ”mesterkok prisen”
Kl. 21.00: Der lukkes ned for servering
Kl. 22.00: Teltene lukker ned

Lørdag:
Kl. 12.00: Mad og drikke kan købes i teltene + varesalg fra boder
Kl. 14.00: Madkonkurrence – lokale skoleelever dyster om ”junior mesterkok prisen”
Kl. 20.00: Der lukkes ned for servering
Kl. 21.00: Teltene lukker ned
Tønder Street Food Days afholdes på Skibbroens parkeringsområde ved Tønder gågade.

Den 15.-16. juni løber et nyt ”Street Food” initiativ af stablen i Tønder. Tønder Street Food Days vil fylde Skibbroen i Tønder med duften af lokal gastronomi. Man vil kunne opleve lokale restauratører tilberede lækker mad med et drys af lokale råvarer – nemt og enkelt. Her er gastronomiske oplevelser og god street food stemning i højsædet.    Gennem de seneste måneder har en lille fast besluttet initiativgruppe arbejdet indædt og målrettet på at sætte Tønder på madkortet.

– Vi har med Tønder Street Food Days ønsket at skabe en platform, hvor vi kan promovere den gode gastronomi og de mange dygtige restauratører og fødevareproducenter, som vi har i Tønder Kommune. Nu får vi med Tønder Street Food Days et udstillingsvindue, hvor både vi lokale og turister kan opleve, hvad vores dygtige lokale restauratører kan byde på, siger Carsten Uggerholt Eriksen, der er en del af initiativgruppen bag Tønder Street Food Days, i en pressemeddelelse.

Vær med til at hylde den lokale gastronomi

Marcel Wendicke fra Hotel Tønderhus deltager også i Tønder Street Food Days sammen med en række lokale restauratører, madsteder, og fødevareproducenter, der både har mad, drikkevarer og andre lækkerier med den 15. og 16. juni på området ved Skibbroen i Tønder.

Initiativgruppen håber på god opbakning fra både lokale og turister fra ind- og udland, der kan opleve og smage vores egns kunnen og sans for gode anretning.
– Vi håber på, at rigtig mange vil komme forbi og være med til at hylde vores egns gastronomi og produkter. Vi opretter en facebook side for at få spredt budskabet, hvor der løbende vil være informationer om programmet og præsentationer af aktørerne og deres retter og produkter, siger Jesper Monsrud, der er en del af initiativgruppen.    Der forventes ca. 400 besøgende pr. dag i det store street food telt, der sættes op på Skibbroen. Her kan man købe en madret eller en drikkevare for 25,- kroner. Maden laves af lokale restauratører, og der vil være spændende retter i alle afskygninger. Tønderborgere og turister fra ind- og udland kan opleve og smage vores egns kunnen og sans for gode anretning. Uden for det store street food telt vil der være mindre boder, hvor der kan købes lokalproducerede råvarer, drikke- og fødevareprodukter.  Der vil være åbent fredag d. 15. juni kl. 16 -21, og lørdag d. 16. juni kl. 12-20.    Lokale dyster i en amatørkonkurrence og i en ungdomskonkurrence  Der vil i forbindelse med Tønder Street Food Days være to konkurrencer. Den ene afholdes fredag og er en amatør kokkekonkurrence, hvor lokale med en kokkespire i maven kan konkurrere mod hinanden og skal tilberede en ret fra bunden. Konkurrencen bedømmes af et dommerpanel bestående af uddannede kokke.  Den anden konkurrence afholdes lørdag og er en ungdomskonkurrence, hvor elever fra lokale skoler dyster mod hinanden i gastronomiens ædle kunst. Også denne konkurrence bedømmes af fagfolk.

FAKTA  Åbningstider og location

Der vil være åbent fra fredag d. 15. juni kl. 16 -21, og lørdag d. 16. juni kl. 12 -20.  Tønder Street Food Days afholdes på Skibbroens parkeringsområde ved Tønder gågade.

Følg med her:  https://www.facebook.com/tonderstreetfood/