TØNDER: Local Food Days er kommet for at blive

17-06-2019 – Efter Local Food Days er igen bare før den næste. Efter at have besøgt arrangementet alle tre dage kan man ikke være i tvivl. Arrangementet er kommet for at blive gentaget. Denne gang havde arrangørerne valgt at forlænge eventen med en ekstra dag. Og de kom da også til udvide åbningstiden på sidstedagen med en time. Fredag, lørdag og søndag stod den på Local Food Days på Skibbroen. Det duftede helt op i gågaden.

Fyldte telte og borde/bænke med besøgende, der fik smagte på de lokale fødevarer både fredag, lørdag og søndag ved Local Food Days i Tønder på Skibbroen. Foto: Erik Petersen

Dygtige kokke, slagtere og skoleelever

Deltagerne og de mange besøgende oplevede også dysten på god smag. Local Cooking Sønderjylland blev vundet af kokken Rasmus Lodahl fra Restaurant Ø.
Årets Bedste Sønderjyske sardel-pølse kom fra Als Pølser. Skoledysten 2019 blev vundet af 5 dygtige piger fra Jejsing Friskole.
Man kunne så at sige følge både kokke og skoleelever på tæt hold, og mærke interessen for god mad og lokale fødevarer.
Det var da også en begejstret Jesper Monsrud fra Tønder Erhvervsråd, der er en af initiativtagerne og arrangørerne bag Local Food Days, der søndag eftermiddag, efter aftale med deltagerne, kunne udvide søndagens åbningstid med en time til kl. 16.00.

– Vi skulle lige se hvordan i laver mad i Tønder

En af dem, der havde valgt at bruge lørdagen på et besøg på Local Food Days i Tønder var Susanne Asmussen fra Aabenraa: – Vi er tre fra Aabenraa, der plejer at være i Tønder når der er Tønder Festival, og der er bare gang i byen på det tidspunkt.
– Vi ville lige se hvordan det ser ud når i laver noget med lokale fødevarer, og det er bare lykkedes rigtig godt.
– Og når vi nu alligevel er i byen, så blev der lige shoppet også, lød det fra Susanne Asmussen, der havde set et opslag på Facebook med Local Food Days i Tønder.
– Det har igen i år været en rigtig god oplevelse, at være med på Local Food Days, lød det fra Hans Sjursen fra Brinksgaard, der var at finde blandt deltagerne i arrangementet.
Sidste år hed arrangementet Tønder Street Food Days. Det blev ændret i år til Local Food Days for at vise, at det er hele Tønder Kommunes arrangement for både deltagerne og besøgende.

Medlemmer af Tønder Handelsstandsforening var deltagere i arrangementet Local Food Days.