Tønder Festival 2018 – et brag af folk- og rootsmusik

Tønder Festival – er et af Tønders absolutte fyrtåre. 

I år fyres musikfesten af i dagene:

I fem årtier har Tønder Festival været en af landets vigtigste og unikke festivaler, og i dag har festivalen under grænselandets store himmel mere at byde på end nogensinde.

Aldrig har så mange publikummer taget turen til Tønder den sidste weekend i august. Aldrig har der været et så mangfoldigt og rigeligt musikprogram med det bedste af det bedste fra den internationale og danske scene – både de helt nye navne, der er på vej frem, og de kendte kunstnere og publikumsfavoritter. Aldrig har der været så mange muligheder for oplevelser før og under festivalen. Og aldrig har der været større mediebevågenhed for Tønder Festival.

Rammerne bliver hele tiden udvidet på landets store internationale festival for folk- og rootsmusik. Fundamentet er det samme, som det altid har været: Den håndspillede musik med rødder i folk, blues, country, oldtime, cajun, rootsrock og andre tilstødende genrer, festivalens særlige stemning og tætte kontakt mellem musikere og publikum, de mange frivillige og den lokale og regionale opbakning.

 

Hvad er det særlige, du kan opleve på Tønder Festival?

På Tønder Festival er ”handmade music” i centrum. Musik med rødder i folk, rootsrock, country, blues, cajun, world med mere.

Festivalen byder på internationale navne i topklasse – både de helt nye navne, der er på vej op, den stilskabende sangskriverlegende og den autentiske folkemusik.

Tønder Festival har en unik musikprofil, og du kan ofte opleve internationale kunstnere, der kun giver koncert i Tønder og ikke spiller på andre danske festivaler den pågældende sommer.

Festivalen er kendt for at være ”first mover” og opstøve nye spændende navne og præsentere dem som de første herhjemme.

Tønder Festival er ikke mindst kendt for sin helt særlige atmosfære, hvor musikere og publikum er tæt på hinanden, og hvor store koncerter går hånd i hånd med spontane jamsessions.

Atmosfæren på festivalpladsen er hyggelig og intim og byder ud over musikken på kunst, events, artist talks, madboder, restauranter, barer og meget andet.

I forbindelse med festivalen er der med projektet 4+ masser af oplevelsesmuligheder og arrangementer med fokus på natur, historie, kultur, mad, erhverv og samvær i dagene op til festivalen.

FAKTA OM TØNDER FESTIVAL:

Se mere på www.tf.dk

• Tønder Festival har eksisteret siden 1974 og er en af Nordeuropas største og vigtigste internationale festivaler for folk- og rootsmusik.

• Festivalen finder sted hvert år i den sidste weekend i august.

• Festivalpladsen ligger tæt på centrum i Tønder by og har ni scener lige fra den store Open Air Scene til det lille jamtelt.

• Tønder Festival organiseres af Tønder Festival Fond og Tønder Festival Forening.

• Festivalkontoret har fem fuldtidsansatte i administrationen og musikbookingen, en ledergruppe på cirka 150 personer og en samlet frivillig medarbejdergruppe på cirka 2.400 personer.

• Tønder Festivals Venner Aps driver spillestedet Hagge’s Musik Pub.

• H. K. H. Prinsesse Marie er protektor for Tønder Festival.

Kunstnere 2018