Tønder: Danmarks førende juleby med et stort program 2019

Åbner med et brag af et julemandsoptog

Lørdag den 9. november åbner Julebyen Tønder sin 27. sæson. Det sker med et brag af et julemandsoptog, der går fra Kvickly Tønder på Plantagevej og op gennem gågaden til Torvet. Med Esbjerg Postorkester i front og en masse julemænd, julekoner samt nissemænd bliver det igen et forrygende optog. Optoget går til Torvet. Her åbnes julen officielt kl. 14.00. Det er samtidig starten på julen i Tønder. Butikkerne har åbent hver dag fra den 9. november til og med den 23. december.

En duft af jul – julemand, juletog, Juleby og en duft af gran, jul og brændte mandler

Traditionen tro kører Tønders eget juletog gennem gågaden hver lørdag og søndag med start kl. 10.30 om lørdagen og kl. 11.00 om søndagen. Julehytterne på Torvet har åbent ugen igennem. Hele gågaden er pyntet op med jul som tema. Juletræer og julepynt samt julebelysningen er med til at gøre julen i Tønder til det helt store trækplaster, der altid er en tur og et besøg værd.

Ikke mindst julehytterne og butikkerne er parate til det helt store besøg og her i Tønder er både service i hyggen helt i top.

Julemandsløbet – Running Santas – julemandsløb for hele familien

Søndag den 17. november afholdes det populære julemandsløb Running Santas i Tønder – starten går kl. 14.00 fra Skibbroen. Tilmelding på www.sportstiming.dk. Løbet er så populært fordi det netop er for hele familien.

Julebanko – her kan man også vinde julegaverne

Torsdag den 14. november afholdes det populære julebanko i Tønder. det sker i Tønderhallerne med start kl. 18.30. Byens butikker har sponseret præmierne igen i år.

Flyvende julemand – enestående i hele Danmark – med snegaranti

Tønders egen julemand vækkes søndag den 24. november – igen med et optog, der denne gang går fra Vestvestergade til Torvet. Her vil julemanden, hvis vejrguderne er med ham og sine rensdyr, lande efter en lang flyvetur fra Nordpolen. Borgmester Henrik Frandsen tager imod julemanden og udleverer nøglen til byens huse til ham. Og der vil være godteposer til alle artige børn.

Julemanden i Tønder er flyvende hele sæsonen igennem. Hver torsdag, fredag, lørdag og søndag vil han kunne opleves når han lander på taget på Turistinformationens hus. Og mange gange vil det ske i en sky af sne. Der er således allerede nu givet snegaranti i Tønder i julen. Fra den 29. november vil man også kunne opleve Tønders egen julemand i gågaden.

Det er i Tønder julen begynder….

Se hele programmet for julen i Tønder 2019: Vi forventer at have programmet klar midt i oktober måned 2019.

Se juleavisen 2019 her – Når den er klar – Den er produceret af Ugeavisen Tønder og uddeles sammen med Ugeavisen Tønder i den 05. november og uddeles senere sammen med dagbladet JydskeVestkysten.