Kniplingefestival og OPEN BY NIGHT i Tønder

Hvert tredje år afholdes der Kniplingefestival i Tønder. I år sker det i dagene fredag den 31. maj, lørdag den 1. juni og søndag den 2. maj. Det er foreningen Kniplinge Festival, der sammen med andre står bag arrangementet, der foregår i Tønder Sport- og Fritidscenter.

Tønder Handelsstandsforenings medlemmer afholder OPEN BY NIGHT om fredagen den 31. maj. Fra kl. 10.00 – 22.00. kl. 17.00 er der Fællessang på Torvet med Marieskolens elever. Kl. 21.30 kan man se kniplingemotiver på gavlhuset på Torvet. Der er smagsprøver i forretninger af Kniplevinen.

Lørdag den 1. juni har butikkerne i Tønder åbent fra kl. 10.00 – 16.00.

Se Kniplingsfestivalfolderen her

Læs artiklen om kniplevinen.

Siden opdateres løbende med tiltag i form af musik mm.

Man kan se programmet her på siden.

https://tonderhandel.dk/wp-content/uploads/2019/05/Kniplinge-Festival-2019.pdf

OPEN BY NIGHT: 31. maj 2019 – Marieskolen og Tønder Handelsstandsforening inviterer til fællessang

Fællessangen har det godt i Danmark, og gennem de seneste år er der dukket flere og flere fællessangsarrangementer op rundt om i landet. Denne gang når fællessangen til Tønder Torv, hvor Marieskolen i samarbejde med Tønder Handelsstandsforening inviterer alle interesserede til en times fællessang på Tønder Torv fredag den 31. maj fra 17.00-18.00.

Fredag den 31. maj sker der mange ting i Tønder by: kniplingefestival og open by night og nu også fællessang. Marieskolen har nemlig taget initiativ til et fællessangarrangement, hvor skolen sammen med Tønder Handelsstandsforening, inviterer alle med til at synge sommeren ind.

Lokalkendissen Ghita Svensen fra Højer spiller klaver og synger for, og mellem 30 og 40 af Marieskolens elever akkompagnerer som kor.

At det netop bliver afholdt den 31. maj hænger sammen med, at der i forvejen forventes mange besøgende på Tønder Torv, da der er nogle gode arrangementer den pågældende dag. Kniplingefestivalen og open by night tiltrækker både lokale og turister, ligesom at der er noget for alle aldersgrupper. Også sangarrangementet er tilpasset alle aldre, lokale besøgende og turister. Den 31. maj er det ydermere forårets sidste dag, og det virker meget naturligt netop at synge sommeren ind, inden den officielt starter dagen efter.

”Ideen rækker faktisk nogle år tilbage, hvor vi første gang snakkede med vores lærere om, at det kunne være sjovt og hyggeligt med et fællessangsarrangement i byen. Så har ideen været lidt på stand-by, men nu var tiden inde til det, og vi er glade for det samarbejde, vi har med Tønder Handelsstandsforening,” siger Sarah Røll, leder på Marieskolen i en pressemeddelelse.

Til arrangementet skal der synges ca. 20 sange, og Marieskolens elever har den seneste måned øvet sig godt på alle sangene, så de kan hjælpe de besøgende godt på vej i fællessangen. Også Ghita Svensen har øvet sangene, og i fællesskab skal eleverne og Ghita synge alle sangene igennem inden den store dag. Repertoiret er bredt og tæller blandt andet både Kim Larsen og Shu-bi-dua, men også Grundtvig og Jens Rosendal skal der synges med på.

Læs mere på www.facebook.com/marieskolentoender og www.marieskolen.dk

Siden opdateres løbende – senest 13-05-2019.

Glasskålene med kniplingemotiverne produceres og sælges af Glaskunsten, der ligger tæt ved Torvet på gågaden i Tønder. Foto: Erik Egvad Petersen

Tønder Handelsstandsforening byder Kniplingefestivalen velkommen med Open By Night

Fredag den 31. maj afholdes der Open By Night i Tønder – butikkerne har åbent fra kl. 10.00 til kl. 22.00 og der vil være gode tilbud i butikkerne. Det er Tønder Handelsstandsforening, der afholder arrangementet sammen med medlemsbutikkerne.

Festivalens kniplevin er klar hos KongChristian på gågaden i Tønder og kan allerede købes nu. Kniplevinen bliver også solgt på selve festivalen. Foto: Erik Egvad Petersen