Julebyen 2018

Både november og december står hvert år i julens tegn i Tønder. Julebyen Tønder er kendt langt ud over landegrænserne. Traditionen er startet for 25 år siden i Tønder. I år begynder julen i Tønder lørdag den 10. november – og julemanden har givet sne-garanti…..og slutter søndag den 23. december med gratis julegrød….

Julebyen Tønder 2018

Tønder vil igen overraske, forføre, glæde store og små, dufte af jul, og igen vise, at Tønder er Danmarks førende juleby.

Ikke mindst set i lyset af titlen som Danmarks Hyggeligste Handelsby som Tønder løb med i konkurrence fra ikke mindre end 24 andre deltagende byer.

Åbner med et brag af et julemandsoptog

Lørdag den 10. november åbner Julebyen Tønder sin 26. sæson. Det sker med et brag af et julemandsoptog, der går fra Kvickly Tønder på Plantagevej og op gennem gågaden til Torvet. Med Esbjerg Postorkester i front og en masse julemænd, julekoner samt nissemænd bliver det igen et forrygende optog. Optoget går til Torvet. Her åbnes julen officielt kl. 14.00. Det bliver det lokale byrådsmedlem og Regionsrådsmedlem Mette Bossen Linnet, der officielt åbner Julebyen Tønder. Det er samtidig starten på julen i Tønder. Butikkerne har åbent hver dag fra den 10. november til og med den 23. december.

En duft af jul – juletog, Juleby og en duft af gran, jul og brændte mandler

Traditionen tro kører Tønders eget juletog gennem gågaden hver lørdag og søndag med start kl. 10.30 om lørdagen og kl. 11.00 om søndagen. Julehytterne på Torvet har åbent ugen igennem. Hele gågaden er pyntet op med jul som tema. Juletræer og julepynt samt julebelysningen er med til at gøre julen i Tønder til det helt store trækplaster, der altid er en tur og et besøg værd.

Ikke mindst julehytterne og butikkerne er parate til det helt store besøg og her i Tønder er både service i hyggen helt i top.

 

Julemandsløbet – Running Santas – julemandsløb for hele familien

Søndag den 18. november afholdes det populære julemandsløb Running Santas i Tønder – starten går kl. 14.00 fra Skibbroen. Tilmelding på www.sportstiming.dk. Løbet er så populært fordi det netop er for hele familien.

Julebanko – her kan man også vinde julegaverne

Torsdag den 15. november afholdes det populære julebanko i Tønder. det sker i Tønderhallerne med start kl. 18.30. Byens butikker har sponseret præmierne igen i år.

Flyvende julemand – enestående i hele Danmark – med snegaranti

Tønders egen julemand vækkes søndag den 25. november – igen med et optog, der denne gang går fra Vestvestergade til Torvet. Her vil julemanden, hvis vejrguderne er med ham og sine rensdyr, lande efter en lang flyvetur fra Nordpolen. Borgmester Henrik Frandsen tager imod julemanden og udleverer nøglen til byens huse til ham.

Julemanden i Tønder er flyvende hele sæsonen igennem. Hver torsdag og fredag kl. 15.30  lørdag og søndag kl. 14.00 og igen kl. 16.00 vil han kunne opleves når han lander på tagryggen på Turistkontoret ved Torvet. Og hver gang vil det ske i en sky af sne. Der er således allerede nu givet snegaranti i Tønder i julen.

Vind julegaver for 10.000 kr. – køb julegaverne i Tønder

Hele sæsonen igennem vil der være arrangementer i Julebyen Tønder – i år vil man bl.a kunne opleve Julenissen Elnis med sine rensdyr, dans, sang og meget andet.

Man kan også vinde sine julegaver i Tønder. Fra den 10. november kan man lægge sine kvitteringer på køb i butikkerne på gågaden i en beholder – husk at skrive navn og telefonnummer på – og vinderen af bygavekort til en værdi af 10.000 kr. udtrækkes lørdag den 15. december kl. 15.00.

Det er i Tønder julen begynder….

Et detaljeret program er lagt på Tønder Handelsstandsforenings hjemmeside – på handelsstandens Facebook-side vil der blive jævnlige opdateringer under hele juleperioden – følg med på  www.facebook.com/tonderby

Se programmet for 2018 her i Juleavisen –https://e-pages.dk/ugeavisentoender/313/?date=06/11/2018

 

Her midt på sommeren mødte vi Tønders egen julemand:

Her kan man se programmet for 2018: https://e-pages.dk/ugeavisentoender/313/?date=06/11/2018