Tønder blev Danmarks Hyggeligste Handelsby 2018

Formanden for Tønder Handelsstandsforening: – Jeg er bare så stolt på vegne af handelsstandens medlemmer, medarbejderne, butikkerne og de mange ildsjæle vi har i Tønder, lød det fra Anders Jacobsen efter uddelingen, der foregik i dag i Odense. I øvrigt samme dag som Tønder Handelsstandsforening afholder generalforsamling.Det var formanden selv, der indstillede Tønder til konkurrencen om Danmarks Bedste i de forskellige kategorier. Det er ICP, der afholder konkurrencen og i år var der hele 25 deltagende byer.

– Jeg følte, at vi trængte til at få målt os selv, det nytter ikke noget at tro at vi er gode eller måske knap så gode, vi skal have andre øjne til at kigge på os og vurdere os.
– Vi hører ikke til blandt de største handelsbyer. Vi har ikke de store budgetter, men vi har hjertet med når vi laver noget her i Tønder. Vi deltog. Viste os frem. Og vi blev vurderet. – Og det er så sket nu i en dyst med 24 andre handelsbyer fordelt over hele landet.

– Og vi kan være stolte og tilfredse med resultatet.

– Tønders udnævnelse til Danmarks Hyggeligste Handelsby er med til at løfte handelslivet, Tønder og hele Tønder Kommune, fortæller Anders Jacobsen.

Som en del af grundlaget for kåringen af Danmarks Bedste Handelsbyer har hver enkelt by besvaret et spørgeskema. Det har krævet, at handelsbyen tog stilling til forskellige emner i deres bymidte.  Handelsbyen har redegjort for, hvad der gør deres bymidte speciel samt hvordan der bliver arbejdet på at gøre handelsbyen til et attraktivt sted.  Der er i bedømmelsen af den enkelte bymidte taget højde for faktiske forhold som åbningstider, antal tomme lokaler, fælles søndagsåbent og parkeringsforhold. Herudover tager bedømmelsen stilling til det overordnede bymiljø i byen. Her er blandt andet lagt vægt på gadeinventar, belægning og tilgængelighed. Kunst og byliv er også vigtige faktorer, som er med til at påvirke kundernes oplevelser i bymidten. Her er der lagt vægt på især kunst i gaden og åndehuller i bybilledet for kunderne. Der er i bedømmelserne ligeledes taget stilling til handelsbyens visioner, markedsposition og overordnede strategier. Endvidere er organiseringen af bymidten blevet vurderet.

Indlæg i TVSyd den 11-10-2018

https://www.tvsyd.dk/artikel/kaaret-til-danmarks-hyggeligste-det-er-bare-fedt 

 

Danmarks Bedste Handelsby 2018
Vejle

Danmarks hyggeligste handelsby 2018
Tønder

Danmarks flotteste handelsby 2018
Sønderborg

Danmarks bedste markedsførte handelsby 2018
Aars

Danmarks mest servicemindede handelsby 2018
Køge

Danmarks mest innovative handelsby 2018
Aalborg

Fakta:

De 25 deltagende byer:
Herning   ∙ Hillerød  ∙  Holbæk  ∙  Holstebro  ∙  Kgs. Lyngby  ∙  Køge  ∙  Middelfart  ∙  Nykøbing Falster  ∙  Næstved  ∙  Præstø  ∙  Ringkøbing  ∙  Roskilde  ∙  Silkeborg  ∙  Skive  ∙  Slagelse  ∙  Stege  ∙  Svendborg  ∙  Sønderborg  ∙  Tønder  ∙  Vejen  ∙  Vejle  ∙  Viborg  ∙  Vordingborg  ∙  Aalborg  ∙  Aars

ICP A/S (Institut for Center-Planlægning) har siden 1959 rådgivet omkring detailhandel og andre oplevelses- og kundeorienterede servicefunktioner i Danmark og i udlandet.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *